Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zeldzame AGF

Hammond Produce presenteert innovaties

In augustus en september verwelkomt Hammond Produce lokale inwoners en bedrijven in het teeltbedrijf, waarin twaalf zeldzame soorten groenten en kruiden staan. De kwekerij is onderdeel van het 283 hectare grote bedrijf, en de producten kunnen rechtstreeks uit de tuin geproefd worden.



De kwekerij van 6 hectare is beplant met meer dan 50 speciale soorten wortelgroenten, kruiden en sla, bieten, rode boerenkool en drie soorten bloemkool. Door het telen van deze ongewone rassen, waarvan sommige momenteel niet beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, laat Hammond Produce zien waartoe de Britse teelt in de 21ste eeuw in staat is. De producten worden voor het oog van de bezoekers geoogst en daarna ter plekke vakkundig bereid, volgens recepten die het culinaire potentieel van deze zeldzame variëteiten aantonen.

Hammonds cultiveert een areaal van meer dan 1416 hectare, verspreid over Nottinghamshire en Lincolnshire. Het bedrijf zet meer dan £15 (€21,5) miljoen per jaar om en zet de producten af bij de grote supermarkt-retailers, AGF-groothandels en foodservices in zowel de publieke als private sector. De zeldzame en ongewone rassen die momenteel in de tuinderij groeien, zouden binnenkort in het hele land op de schappen van de supermarkt kunnen liggen.

Hammond Produce is geclassificeerd als hoger rentmeester door Natural England en is geaccrediteerd met de prestigieuze LEAF Marque, de stempel die duurzame teelt en voedselproductie erkent.

Voor meer informatie:
Lauren Wilson
Impression
Tel:+01158 242212
E-mail: lauren.wilson@impression.co.uk
Publicatiedatum: