Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

€4,7 miljoen voor nieuwe Bulgaarse conservenfabriek

De bouw van een nieuwe conservenfabriek in het industriegebied van het Bulgaarse Rakovski is voltooid. Verwerkingsbedrijf TRAKI is bestemd voor de productie en gekoelde opslag van ingeblikte landbouwproducten. De bouw duurde vier jaar en kostte 4,7 miljoen euro. Dit meldde Stayko Todorov, eigenaar en manager van investeerder Strom Ltd.

De belangrijkste producten van de fabriek zullen zijn: gesteriliseerde augurken, geroosterde en gepelde rode paprika's (in potten en diepgevroren), en verschillende typen chutney. De totale capaciteit zal 5 miljoen potten per jaar en ongeveer 600 ton diepvriesgroenten worden.

Sinds 2014 bezit het bedrijf 60 hectare landbouwgrond, gewijd aan de teelt van eigen rode paprika's. De rest van de grondstoffen wordt gekocht van lokale producenten. De conservenfabriek zal fulltime werkgelegenheid bieden aan 20 mensen, en in de zomer en herfst zal er seizoenswerk voor 100-150 werknemers zijn.

In 2015 tekende Strom een contract voor de verkoop van z'n ingeblikte en diepgevroren producten aan de retailketens Metro, Kaufland en Billa. De eerste drie productiepartijen voor de export zijn al naar Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Italiƫ verscheept.

Source: capital.bg
Publicatiedatum: