Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aandacht voor microbiologische risico’s in nieuwe versie GlobalGAP

30 juni publiceerde GlobalGAP de nieuwe versie van Integrated Farm Assurance voor plantaardige productie en kweekvis op haar website GlobalGAP.org. De GlobalGAP schema's worden iedere vier jaar vernieuwd. Er zijn meer dan tweeduizend opmerkingen van gebruikers uit de twee openbare inspraakrondes in verwerkt.

Versie 5 is toepasbaar vanaf 1 juli en is verplicht voor alle nieuwe certificaties vanaf 1 juli 2016. In de tussenliggende periode zal er door de certificerende instellingen die in Nederland bij GlobalGAP zijn betrokken, worden gewerkt aan vertaling van de checklist en interpretatie in de Nederlandse context. Dit betekent onder andere bekijken waar er aansluiting kan zijn bij wetgeving en waar GlobalGAP verder gaat dan geldende regelgeving.

Risico-inventarisatie
Een belangrijke wijziging in deze versie is de aandacht voor het beheersen van microbiologische risico's op primaire productiebedrijven en een duurzaam gebruik van water. Hier wordt inhoud aan gegeven door het uitvoeren van risico-inventarisaties op de bedrijven. Net zoals bij voorgaande versies zullen afzetorganisaties en certificerende instellingen hulpmiddelen ontwikkelen om het voor telers uitvoerbaar te maken op hun bedrijven.
Publicatiedatum: