Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: goed aardappelseizoen na slecht 2014

In tegenstelling tot 2104 is er dit jaar in de Salento-regio sprake van een goed aardappelseizoen. "We hebben nog maar kleine hoeveelheden over van Sieglinde, Annabelle en Inova. Het seizoen begon mooi met goede prijzen die tijdens de oogst constant bleven. De ideale omgevingsomstandigheden en het hoge professionele niveau van de telers zorgden voor een uitstekende kwaliteit," legt Enzo Manni van de Acli Racale-coƶperatie uit.



"Nieuwe aardappelen zijn altijd favoriet als ze op de markt komen en dit jaar leidde de vermindering in areaal en de lagere opbrengst door het weer tot een nog betere situatie voor ons."



Acli Racale exporteert 95% van haar oogst voornamelijk naar Duitsland, Nederland en Scandinaviƫ. Het product bereikte niet Oost-Europa wegens de hogere prijzen. "Momenteel zijn juten zakken van 15 en 25 kilo en houten en kartonnen kratten van 12,5 kilo het meest populair, hoewel we ze ook verpakken in vertbags en netten."



"Dit jaar zijn we begonnen met de eerste volumes biologische aardappelen. We willen de teelt hiervan verhogen omdat ze erg populair zijn, vooral in het buitenland. We wachten ook op het behalen van het PDO-merk dat we in 2016 zouden moeten krijgen."

Contact:
Soc. Agr. Coop. ACLI - Racale

Enzo Manni
Via Provinciale Racale - Ugento km 1,1
73055 Racale (LE)
Tel./Fax: (+39) 0833 583484 - 0833 551848
Email: acliracale@tiscalinet.it
Web: www.acliracale.it

Publicatiedatum: