Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Concurrentie bemoeilijkt export Italiaans fruit

De export van Italiaans fruit heeft de laatste paar jaar moeite met concurrentie wegens een traag systeem en bureaucratie. "De laatste tijd is het steeds moeilijker geworden om kersen naar het buitenland te exporteren," legt Luciano Bragantini uit.



Export
Bragantini Fratelli werkt voornamelijk met lokale kersen en peren. 99% van de werkzaamheden van het bedrijf komt neer op export en er wordt met name gewerkt met Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa. "Normaal voeren we 300 tot 500 ton kersen door, maar dit jaar heeft de hagelstorm in mei bijna de gehele teelt aangetast." 

"Alle categorieën hebben problemen. Hier neigen we om oude variëteiten af te prijzen en zijn boomgaarden duur in onderhoud. Spanje, Griekenland en Turkije hebben jongere en smaakvollere variëteiten met hogere normeringen. Landen in Oost-Europa gaan ook telen en zullen snel onze nieuwe concurrenten worden."



"Met zo'n groot aanbod kunnen retailers kiezen wat ze willen en hun eigen voorwaarden stellen. Productmanagement kan ook verbeterd worden. Ik begrijp dat het trainen van iemand die de versproductafdeling beheert, duur is, maar ze kunnen dit niet onbeheerd achterlaten en oud fruit in de schappen laten liggen. Noord-Europa neigt hier wat meer op te letten."



"We richten ons nu op het nieuwe perenseizoen. Vorig jaar ben ik begonnen met het importeren van Nederlandse Decana-peren voor de Italiaanse markt en ik ben erg tevreden over de kwaliteit en feedback. We moeten ophouden met zeggen dat we de beste zijn als we onze positie op de buitenlandse markt willen verbeteren."

Contact:
Bragantini Flli srl asu

Via E. Torricelli 26
37136 Verona
Tel.: (+39) 045 8202501
Fax: (+39) 045 8200802
Email: bragantinifratelli@libero.it

Publicatiedatum: