Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Karel Belmans, BFV: "Zeer correcte prijzen"

Vraag naar kersen hoger dan aanbod

Tholen - Voor kersen ziet het seizoen er tot nu toe heel goed uit. Door het warme weer in de afgelopen weken is de pluk voorspoedig verlopen. Momenteel is er wat regen, maar zo lang dit geen dagen duurt heeft het geen invloed op de kwaliteit. "De vraag is hoger dan het aanbod", vertelt Karel Belmans van Belgische Fruitveiling. De BFV zit momenteel volop in het kersenseizoen.



Belangstelling

"De belangstelling is enorm, zowel in binnen- als buitenland", vervolgt hij. "Dit heeft volgens mij ook veel te maken met het feit dat er minder kersen uit Turkije en andere zuidelijke landen komen. Belgische supermarkten verkiezen nu ook heel duidelijk 'eigen' kersen." Voor de goede kwaliteit wordt tussen de vier en vijf euro per kilo gegeven. "Dat zijn zeer correcte prijzen. Bij andere jaren is er tijdens de week van topaanvoer vaak een dipje omdat de markt die onmiddellijke aanvoer niet aankan. Dit jaar is dat niet het geval."

Vorige week was het ras Kordia aan de beurt en nu zijn de rassen Lapins en Regina erbij gekomen. We voeren dus een drietal goede rassen tegelijk en dat maakt deze week een week van topaanvoer. Momenteel zijn we met twee ploegen aan het sorteren vanwege de grote volumes." BFV verwacht een iets groter volume dan vorig seizoen. "Er waren toen veel gebarsten kersen door de regen. Als het weer nu gunstig blijft, kunnen we mogelijk gewoon alles plukken."

Voor meer informatie:
Karel Belmans
Belgische Fruitveiling
Montenakenweg 82
3800 Sint-Truiden - Belgium
T: +32 (0)11 69 34 11
F: +32 (0)11 68 54 60
www.bfv.be