Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldi geeft zeldzame blik op winstcijferst

Stop & Shop werkt samen met lokale telers

Kaiser een 'last' voor Tengelmann
Een woordvoerder van de Tengelmann-groep heeft aangegeven dat de supermarktketen Kaiser die door de groep wordt beheerd al meer dan 15 jaar een behoorlijke last vormt, zo meldt esmmagazine.com. Bij het vrijgeven van de jaarresultaten werd gezegd dat de verkoop van Kaiser onvermijdelijk is. Kaiser haalde in het fiscaal jaar van 2014 een netto omzet van €1,86 miljard (-4.0%). Tengelmann hoopte eerder dit jaar de keten te verkopen aan Edeka, maar dit werd tegengehouden door de Duitse mededingingsautoriteit. Tengelmann en Edeka hebben nu om ministeriele toestemming gevraagd.

Grootste drie tekenen supermarktafspraken

De supermarktketens Coles, Woolworths en Aldi hebben een nieuwe gedragscode voor levensmiddelen ondertekend, hoewel Metcash en andere ondernemingen dit nog niet hebben gedaan, aldus theland.com.au. Minister-president Tony Abbott sprak onlangs over de nieuwe gedragscode en de invloed die ervan uitgaat. Ook lanceerde hij de Agricultural Competitiveness White Paper, waarin andere nieuwe initiatieven zijn opgenomen die langlopende issues aanpakken over oneerlijke concurrentie en andere marktgerelateerde machtsmisbruik binnen de aan landbouw gerelateerde productieketen. Het verslag onthulde $11,4 miljoen (€7,7 miljoen) om de expertise van de Australische commissie voor concurrentie en consumenten (ACCC) op het gebied van landbouw te stimuleren. Dit geld wordt gebruikt om een speciale afdeling op te zetten die zich specifiek bezig zal houden met issues omtrent concurrentie, prijzen en openheid. Een eerdere poging tot een gedragscode mislukte, omdat een nationale telersorganisatie (NFF) die hierbij betrokken was, zich terugtrok. De NFF had geëist dat de gedragscode verplicht zou zijn in plaats van op vrijwillige basis.

Stop & Shop werkt samen met lokale telers
Deze zomer brengt Stop & Shop lokaal geteelde versproducten van meer dan vijftig telers verspreid over New England naar zijn winkels, zo meldt een persbericht. Onder de lokale versproducten van dit seizoen bevinden zich onder andere tomaten, maïs, komkommers, bonen, paprika's en verschillende pompoenvariëteiten. Stop & Shop New England is al een aantal jaren een koploper geweest binnen de Buy Local-beweging, door lokale telers en producenten te ondersteunen in Massachusetts, Rhode Island en Connecticut waar het vestigingen heeft.

Bus voor versproducten in 'voedselwoestijnen' Chicago
De burgemeester van Chicago heeft een project geïntroduceerd, waarmee een bus voor versproducten verse groenten en fruit zal leveren aan delen van Chicago waar deze niet voor handen zijn, zo meldt chicagotribune.com. Een eerdere poging hiertoe is twee jaar geleden mislukt.

Aldi geeft zeldzame blik op winstcijfers

Aldi heeft inzage gegeven in zijn belastingattest nadat zijn winst over de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld is, aldus news.com.au. Aldi heeft dit moeten doen aan de hand van een onderzoek door de senaat naar belastingontduiking. Uit dit onderzoek bleek bij Aldi in Australië sprake is van een pre-tax toename in de winst van $121 miljoen (€82 miljoen) in 2010 naar $261 miljoen (€176 miljoen) in 2013. De inkomstenbelasting verdubbelde in deze periode van $37 miljoen (€25 miljoen) in 2010 naar $82 miljoen (€55 miljoen) in 2013. In die vier jaar tijd heeft Aldi in totaal $238 miljoen (€161 miljoen) aan inkomstenbelasting betaald, wat neerkomt een gemiddelde effectieve belastingtarief van 32%. Dit is meer dan het bedrijfsbelastingtarief van 30%. Aldi's toezegging tot het onderzoek is in navolging op kritiek van concurrent Wesfarmers.

Supermarkten hebben slechtste veiligheidsstatus

De grote drie supermarktketens van Australië hebben enkele van de slechtste veiligheidsstatussen onder de top 100 van bedrijven van het land, meldt smh.com.au. Een rapportage van Citi dat onlangs werd vrijgegeven, liet zien dat Metcash, dat het bedrijf achter supermarktketen IGA is, de slechtste veiligheidsstatus heeft van de ASX100 bedrijven als gekeken wordt naar verloren tijd en de frequentie van verwondingen.

Pingo Doce vergroot aanwezigheid in Centraal Portugal

Pingo Doce is van plan om zijn aanwezigheid te vergroten in Centraal Portugal door IG Supermercados in Oliveira do Hospital over te nemen, meldt esmmagazine.com. De winkel is nu in bezit van de gebroeders Gonçalves en wordt beheerd door het bedrijf Armazéns de Mercearia Oliveirense (AMOL). De overname is bevestigd door een van de eigenaars van IG Supermercados, die verder geen details over de overname heeft kenbaar gemaakt.

Iperal introduceert ophaalservice

De Italiaanse supermarktketen Iperal heeft de nieuwe 'Iperal Drive' service geïnstalleerd. Hiermee kunnen consumenten online hun boodschappen bestellen en deze vervolgens in de winkel ophalen, aldus esmmagazine.com. De Drive service biedt een assortiment aan van meer dan 14.000 producten, waaronder een brede selectie aan broden, fruit, groenten, vlees, kaas en vis, als ook een aanbod aan non-food producten. De dienstverlening is klaar voor gebruik in vier supermarkten in Iperal Fuentes, Castione Andevenno, Civate en Adamello.

Tesco belooft werknemers bonus bij omzet- en winststijging
Tesco heeft beloofd zijn werknemers te belonen met een eenmalige "turnaround bonus" ter waarde van 5% van hun salaris als er dit jaar omzet- en winstdoelstellingen gehaald worden, meldt theguardian.com. De mogelijke uitbetaling in aandelen, die stafleden onmiddellijk in geld om kunnen zetten, is onderdeel van een poging van de directie om de supermarktketen op de rails te krijgen nadat er sprake is geweest van een scherpe daling in omzet en winst. Ook heeft Tesco te lijden gehad van een boekhoudingsschandaal dat leidde tot een fout in de winstverwachting van £263 miljoen (€370 miljoen). 

VS: Moody's maakt gedurfde verwachting voor Walmart 
Klik hier om het artikel te lezen.

Publicatiedatum: