Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinjan's Aardappelhandel viert 40-jarig jubileum en uitbreiding met Open Dag

Tholen - "Wij geloven in ketensamenwerking. Zonder onze telers hebben wij geen handel en zonder onze handel hebben wij geen klanten. We doen het samen en daartussen fungeren wij als 'The Potato Specialist", zo vertelde Adrie Kleinjan vrijdag bij de Open Dag van Kleinjan's Aardappelhandel in Goudswaard. Meer dan 1.000 bezoekers waren present om het 40-jarig jubileum te vieren en een kijkje te nemen in de nieuwbouw met onder meer koelcellen en een nieuwe expeditieruimte met dockshelters.



Adrie nam de aanwezigen mee naar de historie van de aardappelhandel, die eigenlijk al in 1962 begon toen Jaap Kleinjan op 11-jarige leeftijd groenten en fruit langs de deur ging venten met hetzelfde motto als vandaag de dag nog geldt: Niet eerder naar huis, voordat de kar leeg is. Op 18-jarige leeftijd startte hij met de aardappelverkoop, waarna hij in 1975 ging sorteren en verkopen aan groenteboeren. In 1976 verkocht hij voor de eerste keer aardappelen die bestemd waren voor export.


Oprichter Jaap Kleinjan

In 1977 ging de handel zo goed, dat er werd gezocht naar een geschikte locatie om de bezigheden uit te breiden samen met broer Piet Kleinjan. Deze werd gevonden in Goudswaard aan de Zuidoordseweg waar de afgelopen decennia meerdere uitbreidingen volgden. De huidige directeur memoreerde in een notendop alle mijlpalen uit de laatste veertig jaar met naast alle mooie momenten ook de mindere, zoals de oogst die in 1998 in september letterlijk in het water viel na 180 mm regen in twee nachten en het overlijden van de medeoprichter en collega's.


Adrie Kleinjan

Nieuwbouw
"Gelukkig zijn we door de jaren heen altijd blijven groeien. Vorig jaar kregen we nog een vergunning om ons bedrijf uit te breiden met 3.500 m². In deze nieuwbouw is ruimte voor losse en kistenbewaring, opslag van machines en een expeditieruimte. Deze ruimte hadden we echt nodig om onze toenemende afzet naar zowel de binnenlandse markt, de export, de frietindustrie als de specialiteitenmarkt een hand te bieden", vertelde Adrie, die zowel de klanten, telers als het personeel bedankte voor de samenwerking in de laatste veertig jaar.



De aanwezigen kregen alle gelegenheid om het bedrijf te bezichtigen, een bezoek te brengen aan de stands van de toeleveranciers en een kijkje te nemen op het eigen proefveld naast het pand, waar zo'n 100 rassen werden getoond. Dit alles natuurlijk onder het genot van de nodige hapjes en drankjes.

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Kleinjan's aardappelhandel
Zuidoordseweg 6
3267 LW Goudswaard
Tel.: 0186-692900
Fax.: 0186-691491
info@kleinjansaardappelhandel.nl
www.kleinjansaardappelhandel.nl