Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Berlijnse groothandelsmarkt gaat energie besparen

Om de aangesloten ondernemingen op het terrein van de Berliner Grossmarkt van duurzame energie te voorzien installeert de Berliner Energieagentur (BEA) in samenwerking met het EU initiatief goEco een dekkend energienetwerk.

In het project goEco bieden geïntegreerde energieconcepten een prognose en doen aanbevelingen voor de uitvoering. Op die manier werd de groothandelsmarkt de invoering van een dekkende energiemanagementsysteem (EnMS) waardevol initiatief gezien.



Energiegebruik efficiënter sturen
Door de invoering van een energiemanagementsysteem krijgen ook de aangesloten ondernemingen op het 330.000 m2 grote oppervlakte de kans om hun energie verbruik te verminderen. Als eerste maatregels werden de voorzieningen voor stroom, water en stadsverwarming gemoderniseerd. Door de ingreep kan de energie nu centraal gelezen en aangepast worden.

Volgens Andreas Fidl, de manager van de Berlijnse groothandelsmarkt, helpt het nieuwe systeem bij het behalen van strategische doelen van BGM: " Met hulp van de BEW ontwikkelen wij de Berlijnse groothandel tot een duurzame groothandelsmarkt, die de toptarieven voor energie omzeilen. Wij gaan samen met onze huurders kijken naar het verlagen van energiegebruik."

Marktleider
Michael Geissler, directeur van het Berlijnse Energieagentschap, prijst de betrokkenheid van het Berlijnse Groothandelsmarkt: "Met de invoering van het energiemanagementsysteem bewijst de Berlijnse groothandelsmarkt binnen de branche een voortrekkersrol te willen spelen op het gebied energie-efficiëntie. Wij waren blij om de Berlijnse groothandelsmarkt als partner hierin te ondersteunen.


Bron: www.berliner-e-agentur.de
Publicatiedatum: