Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vroeg ras is zoeter en heeft betere shelf life dan gangbare rassen

The Greenery start oogst Incentive braam

Donderdagochtend 9 juli zijn bij The Greenery in Breda de eerste bramen van het nieuwe exclusieve ras Incentive geveild. Een kenmerk van deze braam is dat zij vroeg in productie komt, waardoor nu reeds de eerste oogst van de buitenteelt geveild kan worden.



In de bramenteelt is Lochness al sinds jaar en dag de standaard. The Greenery voorziet voor het ras Incentive een mooie plek naast de Lochness, doordat hij een aantal weken vroeger is dan de Lochness. Daarnaast heeft de Incentive een zeer goede smaak. Hij is zoeter dan de gangbare bramenrassen, wat door veel consumenten als positief ervaren wordt. Ook de "shelf life" van de Incentive is een verbetering in vergelijking met de gangbare bramenrassen, wat in het afzetkanaal een groot voordeel is.

'Na een succesvolle introductie van de Incentive braam vorig jaar krijgen steeds meer telers vertrouwen in dit ras. Naast Greenery-telers Albers en Van Garderen is dit jaar ook Aart van Wijk gestart met een eerste aanplant', aldus Klaas de Jager, Innovatiemanager zachtfruit bij The Greenery. 'De Incentive braam is het eerste bramenras uit het rassenprogramma dat The Greenery heeft met het Californische Plant Science wat nu commercieel in de markt gezet wordt'.



'Door de ervaringen die wij vorig jaar op hebben gedaan, hebben wij positieve verwachtingen voor dit seizoen. Aangezien dit het tweede productie jaar is, verwachten wij ook dat de vruchten iets kleiner uitvallen waardoor de maat gangbaarder is'. Aldus Marcel van Lith, inkoper zachtfruit bij The Greenery.

Voor meer informatie:
Marcel van Lith
The Greenery
Tel. +31 (0)180 656 974
Mob. +31 (0)650 607 895
m.vanlith@thegreenery.com

Publicatiedatum: