Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweden: Retailers verkopen importaardbeien als lokaal product

In Zweden is er nog altijd een tekort aan binnenlandse aardbeien. Hierdoor is ophef ontstaan over de vraag of aardbeien die als Zweeds verkocht worden, mogelijk geïmporteerd zouden zijn. Het Zweedse Landbouwbureau (Jordburverket) laat weten bezorgd te zijn over retailers, die geïmporteerde aardbeien als zijnde Zweeds verkopen en op die manier hun klanten, die graag lokale producten kopen, misleiden. Woordvoerster Kristina Mattsson vertelt dat het aantal gevallen waarin men ten onrechte adverteert met Zweedse aardbeien deze zomer verdrievoudigd is ten opzichte van voorafgaande jaren.

Ook laat zij weten dat deskundigen het fruit momenteel onderzoeken en dat de uitkomst hiervan aan het einde van de maand verwacht wordt. Het onderzoek vindt in Duitsland plaats, waar men over geavanceerde apparatuur beschikt om de herkomst van de aardbeien te kunnen achterhalen door middel van een wereldwijde databank. Mattsson adviseert consumenten om goed op de prijzen te letten. Zweedse aardbeien zijn normaal gesproken prijziger dan geïmporteerde. Zweedse merken onderling zullen dus weinig in prijs verschillen. Wanneer echter een doosje 'Zweedse' aardbeien van € 1,60 naast een doosje van € 4,80 staat, zou het goedkoopste weleens 'nep' kunnen zijn.

Momenteel werkt men er hard aan om de clandestiene aardbeienverkopers en -handelaren op te sporen.

Bron: thelocal.se
Publicatiedatum: