Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lidl profiteert, Delhaize betaalt loon in cash

Lege schappen in Griekse supermarkten

Hoewel veel Grieken in de media beweren dat er geen paniek heerst, zijn de schappen in de supermarkten leeg. De Grieken begonnen zaterdag met hamsteren van houdbare producten en basisproducten. Onder andere pasta, rijst en suiker gingen snel over de toonbank. Ook voor medicijnen worden tekorten verwacht. De Britse regering riep toeristen op voldoende mee te nemen.

De Duitse retailer Lidl profiteert van de Griekse crisis. De supermarkt zag het aantal klanten in de 200 vestigingen in het land toenemen. De keten wil in het land actief blijven en zo "een bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van dit land", aldus de keten tegen het German Retail Blog.
De uitgaven aan levensmiddelen in Griekenland staan sinds het begin van de crisis onder druk. Sinds 2008/2009 zijn de bestedingen met 28% gedaald.

Alfa Beta, de Griekse tak van Delhaize, is overgegaan tot uitbetalen van de salarissen in contanten. Door de limiet van 60 euro die de Grieken dagelijks kunnen opnemen, blijft een groot deel van het salaris buiten bereik. Door het loon in contanten over te dragen, beschikt het personeel over het volledige bedrag. Ook andere winkelketens zijn overgegaan tot cash betalingen.

Publicatiedatum: