Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Namibië stimuleert druiven- en dadelteelt

De Agriculutral Business Development Agency (AGRIBUSDEV) is van plan het Orange River Irrigatie Project (ORIP) in te zetten voor de financiering van zijn activiteiten. AGRIBUSDEV is momenteel volledig financieel afhankelijk van de regering, omdat het geen extra inkomen kan genereren.

ORIP zou in 2016 potentieel 13 miljoen Namibische dollar (€950.000) kunnen opleveren. Na uitbreiding van het project zou in 2019 alleen al de druiventeelt een inkomen van 37,8 miljoen N$ (€2,8 mln) kunnen genereren. 30% van de winst van ORIP zal worden geherinvesteerd in het project, terwijl de rest kan worden gebruikt om activiteiten van AGRIBUSDEV te financieren.

ORIP produceert voornamelijk tafeldruiven en dadels voor exportmarkten. Het project wordt momenteel beheerd door een winstdelingsovereenkomst tussen het Ministerie en Cool Fresh Namibia. Deze overeenkomst zal waarschijnlijk beëindigd worden ten gunste van AGRIBUSDEV, dat de 600 hectare, waarvan 232 ha momenteel onder irrigatie, zal beheren. 

De huidige verbetering van de infrastructuur en het bijhouden van de projecten zal AGRIBUSDEV 9 miljoen Namibische dollar (€66.000) kosten. Daarnaast is een bedrag van 70.0000 N$ (€5.100) nodig voor nieuwe machines en werktuigen.
Publicatiedatum: