Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Ly Son knoflook uit Vietnam verovert Azië
Nguyen Van Dinh, 33 jaar uit stad Da Nang in centraal Vietnam exporteert ieder jaar 80 ton Ly Son knoflook naar Thailand, Dubai en Singapore. Dit ras is in Vietnam bekend vanwege zijn bijzonder verfijnde smaak. Bovendien is de knoflook erg gezond. Dinh koopt de verse Ly Son knoflook bij telers en maakt de groenten vervolgens gereed om aan zijn klanten te leveren. Hij heeft het product onder de merknaam Ly Son's King of Garlic laten registreren bij het Vietnamese Ministerie van Wetenschap en Techniek om te voorkomen dat er valse producten op de markt komen. De Ly Son knoflook is momenteel in supermarkten in heel Vietnam verkrijgbaar, waaronder ook 29 Big C- winkels. Om het product onder de aandacht van toeristen te brengen, is het ook op enkele vliegvelden te koop. Na grondig marktonderzoek, heeft de drieëndertigjarige zakenman 80 ton Ly Son knoflook naar Thailand, de VAE en Singapore geëxporteerd.
Dinh's onderneming biedt werk aan 16 jonge medewerkers. Tijdens drukke periodes, zoals Tet (Nieuwjaar) en andere feestdagen, biedt het bedrijf nog 50 tijdelijke arbeidsplaatsen aan studenten. Dinh kijkt momenteel naar mogelijkheden tot samenwerking met zakenpartners in onder meer Maleisië, Laos en Zuid-Korea.