Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Weer veroorzaakt tekort aan Thaise mango's
Volgens Nattapon Suewatanakul, eigenaar van Siam Fresh, een bedrijf dat zich toelegt op de levering van tropisch fruit van geassocieerde telers, is de vraag naar Thaise mango's tot nu toe prima geweest. "De productie was slecht: als gevolg van de klimaatverandering waren er tekorten aan water en grondstoffen en het seizoen kwam erg laat op gang."
Hij bevestigt dat het fruit voornamelijk naar Europa gaat, meestal naar Oostenrijk, 48 tot 50 weken lang. Maar er moesten al vier weken worden overgeslagen. "Maar de exportlanden begrijpen uiteraard dat dit natuurlijke factoren zijn, die wij niet in de hand hebben. Heel Thailand is beïnvloed, van noord tot zuid."
Positiever is dat de droge weersomstandigheden ideaal waren voor de teelt van lychees. "Als gevolg hebben we dit jaar veel lychees geëxporteerd, wat geholpen heeft de supermarkten voor de mangosituatie te compenseren", stelt Suewatanakul.
Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft Siam Fresh streven naar het aanbieden van fruit van de beste kwaliteit. Om aan Europa's veeleisende fytosanitaire en kwaliteitsnormen te voldoen, ondergaan de mango's een warmwaterbehandeling. Het bedrijft voert ook marketingcampagnes om te laten zien waar je bij mango's naar moet kijken en wanneer ze gegeten kunnen worden. "Al met al zijn de klanten blij met onze producten. Daardoor kunnen we blijven doorgaan."