Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse appelprijzen omhoog

In tegenstelling tot wat velen verwachtten van het begin van dit appelseizoen zijn de prijzen voor appelen in Polen hoog. Ondanks zorgen over de gevolgen van het Russische embargo op de prijzen, eindigt het seizoen positief voor Poolse leveranciers.

"Veel appelen werden verkocht aan verwerkers en Polen eten meer appelen", vertelt Karol Jakubowski van Inter-Trade. "Dus uiteindelijk gingen de appelprijzen aan het einde van het seizoen omhoog." Hoewel de markt langzaam van start ging, met prijzen rond 12 of 13 cent per kilogram, zijn de prijzen omhooggeschoten tot ongeveer 50 cent per kilogram.

 
Inter-Trade exporteert appelen naar West-Europa, maar omdat de binnenlandse prijzen hoog genoeg waren, heeft het bedrijf er niet naar geƫxporteerd. De export gaat meestal naar Tsjechiƫ, Slowakije en Wit-Rusland.
 

Het Russische embargo op Europese goederen heeft dit seizoen voor Inter-Trade de export naar Rusland verhinderd, maar Jakubowski heeft gehoord dat sommig Pools fruit via een netwerk van tussenpersonen toch in Rusland is aangekomen. Hoewel weinig mensen openlijk erkennen dat dit gebeurt, wordt het algemeen als aannemelijk beschouwd. Het zou iets te maken kunnen hebben met de goede appelprijzen.

Voor meer informatie:
 
Inter-Trade Sp
Karol Jakubowski
Tel. 0048-22-717-4919
Mob. 0048-501-575-114
Publicatiedatum: