Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nico Veldhoen: "Het weer is de koper"

Warm weer klaart meloenenmarkt op

Tholen - Het warme weer heeft de afzet van Spaanse meloenen een flinke boost gegeven. "De prijzen lagen twee weken geleden nog op een bijzonder laag niveau. Het seizoen begon laat met veel dikke maten, wat altijd contraproductief werkt voor de prijs en daarbij hadden we lange tijd slecht weer. Maar het warme weer van vorige week heeft de prijzen omhooggetrokken", vertelt Nico Veldhoen van Staay-Hispa. "Er zijn een hoop gele meloenen op de markt, vaak van grote sortering en voor lage prijzen. Galia-meloenen doen het aardig en daarmee heeft Spanje nauwelijks concurrentie. Cantaloupe doet het op het moment het beste qua prijsvorming. Ook de Piel de Sapo meloenen houden het aardig aan de prijs. Vorig jaar werden ze weggegeven, maar dat is nu niet het geval", vervolgt de importeur.



Het prijsniveau van watermeloenen was al enkele weken helemaal niks, maar is sinds vorige week op een normaal gekomen, puur door de warmte", somt Nico op. Watermeloenen zijn er - zoals elk jaar - van verschillende herkomst, zowel voor de West- als de Europese markten. Die concurrentie is er altijd geweest totdat de hitte zoals vorige week zijn intrede deed. Dan ziet de markt er in één keer een stuk vriendelijker uit. Als de weersomstandigheden zo zonnig blijven, verwacht ik dat we aardige prijzen houden. Duur wordt het niet, maar goedkoop is ook weer anders. Het weer is de koper."



Voor meer informatie:
Nico Veldhoen
Staay-Hispa
Tel: +31 180 679100
nico.veldhoen@staay-hispa.nl
www.staay.nl