Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: POM Wonderful ligt onder vuur

Het bedrijf achter het granaatappelsap van POM Wonderful is betrokken in twee juridische gevechten. Aan de Oostkust van de VS ligt het bedrijf in de clinch met de Federale Handelscommissie (FTC). Aan de Westkust bereidt het bedrijf zich voor, na een eerdere overwinning in het Hoger Gerechtshof, om de strijd aan te gaan tegen Coca-Cola Co.

Beide zaken gaan om claims over misleidende marketing, maar POM Wonderful speelt in beide een verschillende rol.

Het bedrijf heeft zich tussen 2003 en 2010 verdedigd tegen een beschuldiging van het FTC omtrent misleidende marketing. Op 28 mei jongstleden heeft het Amerikaanse Hof van Beroep in Columbia het verzoek van POM Wonderful afgewezen om een nieuwe hoorzitting over een eerder besluit van de Handelscommissie. Aldus de rechter zou POM Wonderful: "misbruik hebben gemaakt van allerlei medische rapporten over de voordelen van dagelijkse gebruik van haar producten met betrekking tot hart- en vaatziekten, kanker en andere medische aandoeningen".

Publicatiedatum: