Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Concurrentie tussen Brazilië en Mexico leidt tot goedkope limes

De prijzen voor limes vallen dit seizoen veel lager uit dan normaal. De reden hiervoor is dat zowel Brazilië als Mexico een groot volume hebben en deze twee landen elkaar beconcurreren. Dit is met name een nadeel voor Mexicaanse exporteurs, die al meer het slachtoffer zijn geworden van opmerkelijke prijswisselingen in dit jaar.

"In Europa is Brazilië nog aanwezig, terwijl in voorgaande jaren er nauwelijks nog Braziliaans fruit op de markt was op dit tijdstip. Dit is een van de redenen dat de prijs negatief wordt beïnvloed.", zegt een woordvoerder van het Mexicaanse teeltbedrijf Exquisita.

Volgens zijn Braziliaanse concurrent ARGOFRUTA vallen Braziliaanse volumes normaal tegen het einde van juni weg, samen met het einde van het seizoen. Ook zijn volgens hem de Mexicaanse volumes doorgaans kleiner. Dit jaar is de Mexicaanse opbrengst groter en viel er in Brazilië meer regen. Hierdoor zijn de volumes groter en zal Brazilië tot op zijn minst laat in augustus op de markt voor limes aanwezig blijven.


Meer informatie:
Daniel Briso
ARGOFRUTA
T: +55 11 5593 5900
M: +55 11 9811 9899
daniel@argofruta.com
www.argofruta.com
Publicatiedatum: