Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

’t Fijnproevertje wint titel ‘Groentevakman van het jaar’

Voor de derde maal werd de eretitel van 'de Groentevakman van het jaar' uitgereikt. Deze verkiezing is een gezamenlijk initiatief van Flandria, Boerenbond, Unizo en VLAM en geniet de steun van EPS, KBC, Acerta, SBB en de Provinciale Landbouwkamers van West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Zowel speciaalzaken als marktkramers konden zich kandidaat stellen. 't Fijnproevertje in Hofstade (bij Aalst) overtuigde de jury met absolute versheid, een uiterst verzorgde winkel en een duidelijke voorkeur voor binnenlandse kwaliteitsproducten.



Opzet van de wedstrijd
Met de wedstrijd 'de Groentevakman van het jaar' wil Flandria, het Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit, gedreven groentespecialisten een hart onder de riem steken. De initiatiefnemers zijn Flandria, Boerenbond, Unizo en VLAM. EPS, KBC, Acerta, SBB en de Provinciale Landbouwkamers van West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen zijn ondersteunende partners van de wedstrijd.

Derde jaar

Waar de wedstrijd de twee vorige malen werd voorbehouden aan speciaalzaken en zelfstandige buurtsupers, werden dit keer de speciaalzaken en de marktkramers aangesproken. Zij blijven een belangrijk kanaal voor de aankopen van groenten en fruit. Presentatie, versheid, productkennis en herkomst zijn ook voor hen belangrijke begrippen.

Verloop van de wedstrijd
De deelnemers van de wedstrijd kregen van 1 tot 31 mei de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.groentevakman.be. Ook consumenten konden hun favoriete groentespecialist nomineren. Alle deelnemers werden op verschillende momenten beoordeeld door mystery shoppers. Het eindoordeel was in handen van Raf De Blaiser, kwaliteitsverantwoordelijke van Flandria en Karen Verplancke, de schoonste boerin van Vlaanderen. Ze kozen uit de vijf geselecteerde finalisten de ultieme winnaar van 2015.

Prijzenpakket
Behalve de titel van 'Groentevakman 2015' krijgt de winnaar:
• een waardebon t.w.v. € 1.000 voor Flandria-groenten
• een publireportage in Buurtsuper.be
• exclusieve schorten van Flandria voor het personeel
• raamsticker met de erkenning als Groentevakman van 2015

Voorstelling en troeven van 't Fijnproevertje in Hofstade (bij Aalst)
Zaakvoerders Kristel Van der Straeten en Renaat Malschaert van 't Fijnproevertje zitten al 26 jaar in het vak en dat voel je. Na jaren groenten en fruit verkocht te hebben op de markt, baatten ze sinds vier jaar de uiterst verzorgde speciaalzaak 't Fijnproevertje uit net buiten het centrum van Hofstade. Het is er heel aangenaam winkelen. De klanten kunnen gemakkelijk vlak bij de winkel parkeren en de etalage nodigt uit om binnen te komen. De winkelrekken zijn een streling voor het oog. Ze zijn zeer verzorgd en worden waar nodig direct bijgevuld.

Zaakvoerder Renaat maakt er een erezaak van alle aangeboden producten dagelijks zelf uit te kiezen. Daarbij heeft hij een duidelijke voorkeur voor producten van eigen bodem en volgt hij het aanbod van het seizoen. De winkel is voorzien van een klimaatregeling; de temperatuur bedraagt constant 10°C, zodat alle groenten en fruit in optimale conditie blijven. Het winkelpersoneel legt zijn klanten in de watten, toont veel productkennis en maakt werk van een aangenaam kader met veelvuldig gebruik van Flandria-promotiemateriaal.

Andere laureaten
Uit alle deelnemers werden ook nog vier provinciale winnaars gekozen:

• 't Vitamientje
Stationstraat 136, 3400 Landen
+32 11 83 24 42

• Hoevewinkel Vercammen
Tallaart 78, 2500 Koningshooikt
+32 498 541 727

• Groenten en Fruit Frank en Els
Nieuwpoortsesteenweg 172, 8400 Oostende
+32 59 70 63 77

• Versmarkt S&B
Diestersteenweg 368, 3510 Spalbeek
+32 11 25 14 00
Publicatiedatum: