Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vreemdgevormde meloenen luiden Japanse zomer in

In Japan zijn consumenten eraan gewend diep in de buidel te moeten tasten voor fruit. Nu het zomerseizoen aangebroken is, kan men de portemonnee omkeren voor weer iets nieuws: kubus- en hartvormige watermeloenen. Deze prijzige vruchten zijn echter niet geteeld om de smaakpapillen te strelen of om als zomerse picknicksnack te dienen. Hun waarde is vooral decoratief.

In de luxueuze fruitwinkel Shibuya Nishimura in Tokio gaat een vierkante watermeloen, ter grootte van een kinderhoofd, voor € 94,48 van de hand. Wat te denken van een hartvormige meloen of één in piramidemodel voor op uw salontafel? "Dit fruit is een lust voor het oog maar valt qua smaak nogal tegen," geeft Motokata Nishimura, eigenaresse van de winkel, toe. "Ze dienen ter decoratie, bijvoorbeeld in combinatie met bloemen."

Om de gewenste vorm te verkrijgen, worden de jonge watermeloenen in in kunststof mallen geteeld. Hoewel de prijzen misschien nogal hoog in de oren klinken, valt dit voor Japanse begrippen mee. Het is een gebruik om klanten en familieleden een aantal maal per jaar iets cadeau te geven, waaronder ook dit exclusieve fruit.

In april verkocht een zeer chic Japans warenhuis een paar mango's voor € 4761 en behaalde hiermee voor het tweede jaar op rij een record. De fruitige must-have van dit jaar is een speciaal aardbeienras, waar men momenteel rond de €373,40 per stuk voor neer moet tellen. Dit alles verbleekt echter bij het prijskaartje van €22.490 voor twee Cantaloupe meloenen die in 2008 geveild werden.


Bron: freemalaysiatoday.com
Publicatiedatum: