Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Topman Dole beschuldigd van samenzwering bij overname

De directeur van Dole, David Murdoch, wordt beschuldigd van samenspannen met functionarissen van de Deutsche Bank, waarbij ze de waarde van de fruitleverancier konden laten dalen. Hierdoor kon Murdoch voor slechts $1,2 miljard (€1,08 miljard) het bedrijf over hebben kunnen nemen.

Volgens advocaat Stuart Grant van de pensioenfondsen nam Murdoch het bedrijf over door de aandelen tegen $13,50 (€12,15) over te nemen, waarmee het Dole-aandeel zeker met $10 (€9) ondergewaardeerd zou zijn.

Murdoch zou samengespannen hebben met Dole-leidinggevenden en de Deutsche Bank om de prijs van het bedrijf naar beneden te krijgen, alvorens de resterende 60% van Dole, die nog niet in zijn bezit was, over te nemen. 

De rechter zal op een later tijdstip, uitspraak doen over de aanklacht van de fondsen betreffende de geleden verliezen en ook over de vraag of investeerders meer zouden hebben moeten ontvangen voor hun aandelen.

Advocaten die Murdoch bijstaan, gaven als weerwoord dat de fondsen zich schuldig maken aan 'karaktermoord' van de schatrijke filantroop, die miljoenen besteed zou hebben aan onderzoek naar gezonde voeding. 

Volgens David Hennes, advocaat van de Deutsche bank, hebben boze investeerders geen enkel bewijs voor onrechtmatig handelen van de bank aangevoerd. De Deutsche Bank wordt ervan beschuldigd Murdoch geholpen te hebben Dole in handen te krijgen via een zogenaamde 'Sweetheart' deal, waarbij in eigen belang gehandeld is en aandeelhouders mogelijk gedupeerd zijn.

Klik hier om verder te lezen op bloomberg.com.
Publicatiedatum: