Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag uit VS en Nederland valt terug.

Costa Rica verliest terrein in ananasmarkt

De ananasexport uit Costa Rica daalde met 12% gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar. Analisten geloven dat deze trend door zou kunnen zetten voor de rest van 2015. De omzet van fruit, één van de belangrijkste motoren achter de landbouwmarkt van Costa Rica, daalden van $376 miljoen (€339 miljoen) in 2014 naar $331 miljoen (€298 miljoen) in 2015.

Leden van de Nationale Vereniging voor Ananastelers en Exporteurs zijn van mening dat deze daling, die voor het eerst voorkomt sinds 2009, direct verband houdt met de afname in vraag van de voornaamste afnemers van het land, namelijk de Verenigde Staten en Nederland.

Verslagen laten zien dat van januari tot april de aankoop van ananas door de Verenigde Staten daalde met minstens 10%. Costa Rica is de grootste exporteur naar dat land, hoewel in de periode 2014-2015 het marktaandeel daalde van 89% naar 83%.

De Verenigde Staten waarschuwde Costa Rica maanden eerder over de sterke toename van inbeslagnames van ananas en chayote wegens de aanwezigheid van ziekten. Dit kan ervoor zorgen dat de markt beperkingen voor deze producten moet opleggen.

Ondertussen daalde volgens online nieuwsblad República de Nederlandse vraag van $58 miljoen (€52 miljoen) naar $50 miljoen (€45 miljoen) zonder dat hiervoor een mogelijke reden gegeven wordt.

Bron: prensa-latina.cu

Publicatiedatum: