Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: Chihuahua grootste uienproducent.

De staat Chihuahua in Mexico heeft zichzelf geprofileerd als de belangrijkste uienproducent van het land met een volume van 110.508 ton in 2014. Het Ministerie van Landbouw meldde dat de uienteelt in de staat gestegen is in de afgelopen jaren. De verwachting is dat in 2015 de productie toe zal nemen tot 181.204 ton en dat het productieve areaal neer zal komen op 1.505 hectare.

De uienteelt is een gelegenheid voor economische groei voor de honderden families, die zich in de staat hiermee bezighouden. De meeste uien uit Chihuahua worden geëxporteerd naar de Verenigde Staten en de rest wordt in Mexico afgezet wegens de kwaliteit.

De secretaris van landbouwontwikkeling, Leonel De la Rosa Carrera, zei dat uien een belangrijk gewas zijn wat betreft het creëren van banen, omdat het planten van vroege variëteiten vroeg in november gebeurt, de tussenliggende uien in januari en de late rassen in februari of maart. Daardoor vindt oogst plaats van mei tot oktober.

"De sociaal-economische impact van deze productie in Chihuahua komt neer op ongeveer honderdvijftig banen per hectare. Dat betekent een belangrijke bron van werkverschaffing in de plattelandsgebieden, omdat hiermee zo'n 558.000 banen worden gegenereerd," zei Leonel.

Bron: Entrelíneas
Publicatiedatum: