Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
goede prijs verwacht door daling volumes Egypte en Italië

Spanje: goede druivenoogst verwacht in Vinalopó-vallei

De druivenoogst in de Vinalopó-vallei zal op de gebruikelijke datum dit jaar van start gaan. Dit in tegenstelling tot vorig seizoen, toen het de oogst twee weken eerder begon wegens de hoge lentetemperaturen.



Hitte geen invloed
"we verwachten te beginnen met de oogst van de eerste Victoria-druiven (met pit) in de tweede week van juli met normale volumes vergeleken met vorig jaar toen er een lagere opbrengst was. Het weer is tot nu toe gunstig geweest. We hebben tot nu toe geen regen of hagel gehad en in tegenstelling tot andere producten eisen hittegolven geen tol op tafeldruiven," aldus Miriam Cutillas, marketing manager van Uvasdoce uit. "We hopen dat de huidige omstandigheden stabiel blijven, omdat dat een zeer positieve campagne zou betekenen. Het gebeurt zelden dat we geen onverwachte problemen tegenkomen, dus we blijven voorzichtig," legt Miriam uit.

Goede prijzen verwacht
Er worden grote volumes verwacht met een goede kleur en hoge suikerwaardes. Als de druiven uit de Vinalopó vallei op de markt komen, zullen ze goed verkopen met een mooie prijs, wat deels komt door de lagere beschikbare volumes aan Sugraone-druiven uit Egypte en de verwachte daling van 30% in de Italiaanse druiventeelt, die ook recentelijk op de markt zijn verschenen. Op dit moment worden in Spanje de eerste druiven geoogst in Murcia en worden ze nog steeds geïmporteerd uit Marokko.

"We beginnen met het vermarkten van onze druiven in de binnenlandse markt, omdat de volumes van de vroege variëteiten (met pit) kleiner zijn. Dit jaar werken we met nieuwe supermarktketens in Spanje. Daarom beginnen we met exporteren zodra we de pitloze variëteiten oogsten," vervolgt Miriam. "We specialiseren ons meer en meer in pitloze druiven. Hoewel er altijd wel een markt voor traditionele druiven zal zijn, lijkt de trend in Spanje momenteel om steeds meer pitloze variëteiten te consumeren."

Dit jaar zal Uvasdoce zijn eerste oogst van nieuwe witte en rode pitloze variëteiten onder de GRAPA- en SNFL-licenties oogsten.

Meer informatie:
Miriam Cutillas (Marketing Manager)
UVASDOCE
Ctra. Monforte-Agost km. 6,9
Partida de las Norias n.º 188
Spain
T: +34 965 620 125
M: +34 659670964
info@uvasdoce.com
www.uvasdoce.com

Publicatiedatum: