Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Biofresh-behandelunit voor fruit- en sorteerbedrijf Pronk Zwaagdijk

Bio-Fresh is een product, dat als coating rondom de peren wordt aangebracht. Deze coating beïnvloedt de gasuitwisseling van de vrucht waardoor deze trager rijpt. Daardoor kunnen ook peren, die niet volledig uitgerijpt geplukt zijn, toch langzaam rijp worden. Burg Machinefabriek uit Kruiningen is al sinds de introductie van Bio-Fresh betrokken bij de ontwikkeling van machines om dit middel aan te brengen op peren. De ervaring leert dat met Bio-Fresh behandelde peren in de supermarkt een ca. 4 tot 5 dagen langer uitstalleven hebben zodat ze voor de consument langer aantrekkelijk en hard blijven. Door de behandeling met deze machine komen verre afzetmarkten in beeld zoals China en het Midden-Oosten, die voorheen niet of nauwelijks mogelijk waren.



Al meerdere jaren zijn de Bio-Fresh behandelunits van Burg Machinefabriek
geïntegreerd in de aanvoer naar de sorteermachine. Bij deze manier worden alle peren behandeld. De recent geleverde machine aan Pronk Zwaagdijk wordt aan twee uitgangen van de sorteermachine geplaatst, direct voor de pakbanden. Dit heeft als voordeel dat het een mobiele en gemakkelijk te implementeren machine is, die alleen die peren behandelt welke voor een verre bestemming of op klantwens hiervoor in aanmerking komen.



Voor meer informatie:
Arie Verhoef
Burg Machinefabriek
Weihoek 11
4416 PX Kruiningen
Tel: 0113-501373
Fax: 0113-502108
info@burg-machinefabriek.nl
www.burg-machinefabriek.nl
Publicatiedatum: