Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica: veel schade door aanhoudende regenval

De Nationale Noodtoestand Commissie (CNE) in Costa Rica heeft nog steeds een 'code rood' waarschuwing afgegeven voor zware regenval in de gebieden Talamanca, Matina, Pococí, Siquirres, Guácimo (Limón), Sarapiqui (Heredia) en Turrialba (Cartago). San Carlos, Upala, Los Chiles en Guatuso houden code geel en in de Central Pacific is er een groen alert.

Ivan Brenes, de president van de CNE, zegt dat geologen over de getroffen gebieden zullen vliegen om de schade en de huidige stand van de rivieren in kaart te brengen.

Noodsituatie
Zware regenval heeft veel schade aangericht in Costa Rica. Hulpverleners en het leger hebben getracht verbindingen te herstellen met afgelegen dorpen en President Luis Guillermo Solís heeft een nationale noodsituatie afgeroepen.

Honderden mensen hebben hun huizen verloren en de overheid heeft alle lessen opgeschort voor studenten in de provincie van Limón en de gebieden rond Turrialba en Sarapiquí. De noodtoestand is nog steeds van kracht in Turrialba, Cartago, Sarapiquí, Heredia, Talamanca, Limón, Matina, Pococí, Siquierres, en Guácimo.

1.585 huizen zijn beschadigd geraakt of vernietigd en momenteel verblijven er 745 mensen in noodopvangtehuizen. In totaal zijn 216 gemeenten geraakt door het noodweer. De overheid heeft tot nu toe €180.000 uitgegeven aan noodhulp.



Schade door de zware regenval. Volgens het laatste rapport van de CNE heeft de regen 216 gemeentes, 1.585 huizen, 18 scholen, 24 wegen, 11 bruggen, 7 dijken en 3 aquaducten beschadigd.

Regen houdt aan

Het Nationale Meteorologisch Instituut heeft voorspeld dat de regen zal aanhouden. De regenval zal minder zwaar zijn, maar er blijft kans op onweer.

Publicatiedatum: