Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Mexicaanse limesproductie groter dan vraag

Anders dan is afgelopen jaar is de productie van Mexicaanse limes op het moment groter dan de vraag. "Prijzen liggen momenteel te laag", zegt Raul Millan van de Vison Import Group: "We verwachten dat deze trend zich doorzet in juli. In augustus ontstaat er normaliter een pauze in de aanvoer en ik hoop dat dit ervoor zorgt dat de dan prijzen wat zullen stijgen".



"Desondanks liggen de prijzen nu hoger dan het gemiddelde van de laatste 15 jaren. Ik herinner mij nog dat een doos van ongeveer 18 kilogram maar €2,70-€3,00 kostte". Door een verandering in de demografie van de VS is de vraag sterk gegroeid in de afgelopen 15 jaar. De citrus wordt veel geconsumeerd door Latijns-Amerikanen en etnische minderheden en beide populatiegroepen groeien hard.

Limes als sexy ingredient
"Interessant om te zien is dat limes ook steeds populairder worden onder Amerikanen die in Amerika geboren zijn. Ze worden gebruikt in cocktails of in vis- en vleesgerechten".

De limes van de Vison Import Group zijn overal in de VS te verkrijgen in de grote supermarkten en worden verkocht onder de namen 'Mojito Limes', Mr. Squeeze Limes' en 'Havana Limes'.




Weinig productie in de VS
De Vision Import Group koopt de limes aan in Mexico. Een partnerbedrijf in Californië, Vision Produce Company, teelt biologische limes. De productie is groot genoeg om aan de lokale vraag op de Californische markt te voldoen, maar: "buiten deze teelt weet ik van geen grootschalige limesproductie in de VS", aldus Millan.

Toegenomen productie
Na de hoge prijzen op de markt in 2014 hebben meer landen geïnvesteerd in de productie van limes. "Telers kijken altijd naar manieren om de opbrengst van hun land te vergroten. Nu zie ik dat landen zoals Colombia, Honduras, El Salvador en Guatemala ook proberen te profiteren van de populariteit van de limes."

Voor meer informatie:
Raul Millan
Vision Import Group
Tel: (+1) 201-968-1190
Publicatiedatum: