Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reacties groothandelaren De Blaeij en Valckenier op verkoop tijdens hittegolf:

"Deel markthandelaren verkiest nu kust boven kraam"

Tholen - De hitte zorgt ervoor dat veel mensen meer fruit consumeren. Dit merken groothandelaren in de vraag. De Blaeij in Evergem verkoopt meer fruit dan groenten en bij Valckenier in Brussel loopt het zachtfruit als een trein. "Deze ochtend hadden we een mooie verkoop. Alles loopt vlot weg. We mogen niet klagen", vertelt Frank Valckenier.

Topkwaliteit

Valckenier koopt momenteel alleen topkwaliteit fruit in. "Het zachtfruit moet natuurlijk wel een beetje hittebestendig zijn en tegen een stootje kunnen. We merken ook dat klanten bereid zijn om meer te betalen voor de producten. Stel dat je aardbeien hebt van 1,50 en 2,25, dan kun je toch beter kiezen voor de duurdere. Als je die van 1,50 koopt kun je waarschijnlijk een deel weggooien en ben je even duur uit. Dit beseffen inkopers ook."



Zijn producten zet hij zo min mogelijk buiten de koeling. "We laten bijna alles in de frigo staan. Onze stand is nu minimaal uitgestald. Ook als er wordt ingekocht, zorgen we ervoor dat de vrachtwagen niet buiten blijft staan met de handel. Er zit dan wel koeling in de wagen, maar het beste is om het product zo snel mogelijk in de koelcel te zetten."

De Blaeij, Evergem

In Evergem zijn de marktdagen op maandag, woensdag en vrijdag. Perry Verstraaten van groothandel De Blaeij: "Wij verkopen zeer weinig groenten en veel fruit. Bij ons komen veel kopers uit de ambulante handel. Opvallend is dat een deel heeft besloten om niet naar de markt te gaan aanstaande zaterdag. Als reden geven ze aan dat het slecht is voor de producten. Bij klanten met een winkel is het een ander verhaal. Die kunnen hun groenten en fruit nog wel beschermen binnen."

Voor morgen verwacht hij dat er minder kopers zullen komen. "Sommigen kiezen ervoor om te blijven werken, anderen verkiezen de kust boven de kraam. Sowieso is iedereen wel wat terughoudender met die hitte. Het fruit zal in ieder geval wel verkopen. Je merkt ook dat het ramadan is, met name de watermeloenen lopen wel lekker door."

Voor meer informatie:
Valckenier BVBA
Frank Valckenier
Kerkhofstraat 10
1760. Roosdaal-Pamel
Tel: +475-682125

Perry Verstraaten
Groothandel de Blaeij
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (Belgiƫ)
info@deblaeij.nl
www.deblaeij.nl