Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marktontmoeting Circulair Inkopen van Catering

Op 25 juni organiseerde MVO Nederland de 'Marktonmoeting Circulair Inkopen van Catering' bij de Rabobank in Utrecht met als thema's voedselverspilling, verpakken en afvalscheiding. Marc Reijnders, projectleider bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV), faciliteerde een groepsgesprek over duurzaam verpakken.

Deelnemers waren grotere cateraars en food-service bedrijven en hun afnemers: inkopers van ministeries, provincies, gemeenten, universiteiten en bedrijven. Cateraars bieden producten op diverse manieren aan. Van veel klein-verpakkingen om producten langer te behouden, tot totaal onverpakte producten zoals vlees en kaas. Waarbij de vraag is: wat is het meest duurzaam en in welke context?

In het groepsgesprek kon Reijnders de deelnemers voorzien van kennis en tips over het duurzaam verpakken bij de in- en verkoop van cateringproducten.

Reijnders: "Opvallend was dat niet één van de inkopers van deze grote instellingen een visie of strategie had geformuleerd op de inkoop van duurzaam verpakte producten. Daarom was het goed om te horen dat men daar nu iets aan wil doen en dat sommigen daarover ook al concrete ideeën hebben. Verder gaven enkele experts op het gebied van aanbesteden aan dat zij relevante informatie van het KIDV over duurzaam verpakken graag willen delen via hun eigen websites en andere kanalen. Dat is mooi, omdat deze kennis dan ook actief gebruikt kan worden bij aanbestedingen."


Publicatiedatum: