Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noorse aardbeienseizoen begint laat, maar met uitstekende kwaliteit

Grote delen van Noorwegen moesten wachten op de zomerwarmte. Ze hadden in mei en juni veelal te maken met herfst- en wintertemperaturen. Dit heeft natuurlijk voor vertraging gezorgd in de komst van Noorse aardbeien, maar nu zijn ze er eindelijk.

"Het koude weer heeft niet alleen negatieve gevolgen gehad, het heeft de aardbeien ook een langere rijpingsperiode gegeven, wat ze extra goed en zoet maakt", vertelt Britt Kasin van het Staatsinformatiekantoor voor groenten en fruit. Zij bevestigt dat Noren steeds meer geïnteresseerd zijn in het consumeren van binnenlandse aardbeien. Met het beginnen van het Noorse seizoen worden de aardbeien snel verkocht en vers gegeten.

"Wij Noren zijn gek op zoete bessen. We telen twee soorten die heel zoet en opvallend rood zijn: de Korona en Sonata. De keerzijde van zoete bessen is dat ze een kortere houdbaarheid hebben: hoe aantrekkelijker ze er uitzien, hoe korter de houdbaarheid", aldus Kasin.

Rogaland, Sørlandet en Vestfold waren de eersten die met de oogst begonnen. De aardbeien schijnen een heel zoete en goede smaak te hebben.

Source: abcnyheter.no
Publicatiedatum: