Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: nog steeds dezelfde champignonconsumptie

Hoewel consumenten in heel Europa de manier waarop ze versproducten consumeren, hebben uitgebreid, blijven Franse klanten champignons als seizoensproduct kopen. Een aantal Franse champignontelers zit nog in dezelfde patronen: het voornamelijk in de herfst telen en marketen van champignons.

"Champignons zijn een zeer specifiek product", vertelt Nicolas Vialade van Maison Vialade Champignon. "We hebben een paar professionele klanten die het hele jaar door witte champignons afnemen, maar buiten het seizoen -dat start in augustus of september- wordt er weinig verkocht." Maison Vialade is een familiebedrijf met dertig jaar ervaring in de champignonbusiness. Het teelt zowel witte als exotische champignons van over de hele wereld en verkoopt ze voornamelijk in Frankrijk. In al die tijd dat Vialade champignons heeft verkocht, heeft het het consumptiepatroon in Frankrijk niet zien veranderen.

"We zien dat er meer exotische champignons zijn, maar die zijn populairder in landen zoals Spanje, BelgiĆ« en Nederland", aldus Vialade. "In Frankrijk zijn klanten nog steeds gericht op dezelfde producten." 

Voor meer informatie:
Nicolas Vialade
Maison Vialade
+33 678 735 790
maisonvialade@wanadoo.fr
www.vialade.com
Publicatiedatum: