Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoolfruitregeling 2015 binnenkort open voor inschrijving

Nederland neemt ook in het schooljaar 2015/2016 deel aan de Europese schoolfruitregeling. Zowel groenten- en fruitleveranciers als scholen kunnen zich binnenkort aanmelden voor deelname.

Met de regeling schoolfruit regelt het ministerie van Economische Zaken de erkenning van leveranciers, deelnemende scholen, subsidiabele kosten en de steunaanvraag.

Aanvraag erkenning leveranciers

Groente- en fruitleveranciers kunnen weer een erkenning aanvragen voor de levering van schoolfruit in schooljaar 2015/2016. De aanvraagperiode begint op 17 augustus, 9.00 uur en loopt tot en met 31 augustus 2015. Leveranciers kunnen het formulier voor het aanvragen van een erkenning downloaden bij mijn.rvo.nl. Erkenning vindt plaats op volgorde van indiening van een volledige aanvraag. Vragen kunt u mailen naar schoolregelingen@rvo.nl.

Inschrijving scholen

Basisscholen die komend schooljaar willen deelnemen aan de schoolfruitregeling kunnen zich inschrijven van 31 augustus tot en met 11 september 2015 via www.euschoolfruit.nl. Er kunnen maximaal 1.900 basisscholen meedoen. Als bij inschrijving het maximum aantal scholen wordt overschreden, vindt er loting plaats.

Het is de 7e keer dat Nederland meedoet met de Europese schoolfruitregeling. Doel van deze regeling is tweeledig:
  • het bevorderen van de afzet van groenten en fruit en
  • het aanleren van gezonde eetgewoonten aan kinderen.
Het schoolfruit- en groenteprogramma valt onder de Verordening EG nr. 288/2009. De Regeling schoolfruit 2015 is op 29 juni 2015 gepubliceerd in de Staatscourant.

Bron: RVO

Publicatiedatum: