Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenteveredelaars Bejo en Agrisemen bundelen krachten

Bejo neemt met ingang van 29 juni 2015 branchegenoot Agrisemen over. Hiermee verwerft Bejo een positie in de slaveredeling. Agrisemen ziet door de krachtenbundeling mogelijkheden zijn activiteiten sneller te laten groeien.

Bejo in Warmenhuizen is wereldspeler in de veredeling en productie van zaden voor de vollegrondsgroenteteelt met een breed assortiment en een sterk ontwikkeld internationaal netwerk. Agrisemen in Breda heeft zich de afgelopen decennia gespecialiseerd in het marktsegment sla.



Groeiend marktsegment
'Sla is een populaire groente en wereldwijd een belangrijk gewas. Het past heel goed in ons assortiment en het teeltschema van onze klanten', stelt John-Pieter Schipper, CEO van Bejo. 'Agrisemen beschikt over veel kennis en heeft een uitstekend genetisch pakket. Daarom zorgt deze samenwerking voor een sterke aanvulling op ons assortiment.'
'Met Bejo als partner krijgen we toegang tot een uitgebreid internationaal verkoop- en distributienetwerk en de modernste research mogelijkheden', aldus Managing Director Jack Burgers van Agrisemen. 'Daarmee kunnen we onze groeiambities sneller realiseren. Het was voor ons een bewuste keuze om aansluiting te zoeken bij een Nederlands familiebedrijf, waar we met ons assortiment een welkome aanvulling zouden zijn.

Integratie sla-assortiment
Jack Burgers blijft betrokken bij de organisatie en zal de komende twee jaar een belangrijke rol spelen in de integratie van het sla-assortiment in de Bejo-organisatie. De Agrisemen-locatie Breda blijft hierin een volwaardig veredelingsstation, waarin Bejo de komende jaren zal blijven investeren.
Naast sla heeft Agrisemen ook stokbonen, spruiten en spitskool in haar assortiment. Deze producten blijven na de overname onder het bekende Agrisemen merk beschikbaar voor klanten, omdat beide merken een stevige positie in de markt hebben. Met de overname zullen geen banen verloren gaan.


Publicatiedatum: