Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cédric Geens, W. Jonckheere:

"Steenfruit loopt goed, prijzen niet hoog"

Tholen - Het is mooi weer en de verkoop van steenfruit loopt goed ondanks de verlofperiode en de ramadan. "Maar toch is er meer dan voldoende aanbod op de markt", vertelt Cédric Geens van importbedrijf W. Jonckheere. "Het aanbod is erg groot. Van bijna al het steenfruit komen er genoeg aantallen binnen. Daarom liggen de prijzen ook niet op een hoog niveau."

Minder perziken
"Van perziken zijn de volumes kleiner", vervolgt hij. "Dit komt omdat ze in Spanje steeds minder van dit product telen vanwege de afnemende populariteit. Er is dus minder aanvoer, maar de prijzen zijn niet al te best. Alleen van abrikozen is de markt beter te noemen. Er komt minder uit Frankrijk vanwege hagelschade dit seizoen, dus de vraag ligt hoger dan het aanbod en er wordt zeker wat geld voor gegeven."



Spaans kersenseizoen afgelopen
Hij geeft aan dat het Spaanse kersenseizoen bij Jonckheere is afgelopen. "We zijn er tevreden over. Dat kunnen waarschijnlijk meerdere handelaren en ook de telers uit Spanje zeggen. Momenteel komt de binnenlandse aanvoer op gang en daar hebben veel Belgische afnemers toch een voorkeur voor. Met name de grote maten doen het goed."

Geen Franse kersen

Dit jaar heeft hij geen kersen uit Frankrijk geïmporteerd. "De kalibers uit Frankrijk waren te klein en daarnaast lag de prijs te hoog in vergelijking met de Spaanse. De binnenlandse markt in Frankrijk zelf was blijkbaar heel goed. Telers hebben prima prijzen ontvangen." De Spaanse telers hebben volgens hem de laatste jaren een inhaalslag gemaakt op het gebied van kwaliteit. Vroeger werd er gezegd dat kopers toch meer geld overhadden voor de Franse kersen en ander steenfruit, maar dat is steeds minder het geval omdat Spanje niet voor Frankrijk onder doet op kwaliteitsgebied. Wij hebben een vaste Spaanse teler, die ons levert en daar zijn wij en onze klanten zeer tevreden over."

Voor meer informatie:
Stefan Andriani
Cedric Geens
W. Jonckheere SPRL
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel
Tel: +32 - 22426103
Fax: +32 - 22451079