Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije: Nieuwe kersenrassen voor de Europese markt

Het Ministerie van Landbouw introduceert, in samenwerking met een tuinbouwonderzoeksinstituut in Yalova Ataturk, twee nieuwe kersenvariëteiten met de namen 'Burak' en 'Aldamla'.

Volgens de voorzitter van het onderzoeksinstituut, Nejdet Kaplan, heeft het cultiveren van de nieuwe rassen zo'n 15 jaar geduurd. Eind vorig jaar werd het werk aan de nieuwe variëteiten voltooid en onlangs kregen zij de namen 'Burak' en 'Aldamla'.

De 'Burak' en 'Aldamla' werden ontwikkeld door het gebruikmaking van verschillende doses bestraling. "De twee rassen vallen op door het donkere vruchtvlees. Naar het schijnt kiezen Europese consumenten en exporteurs liever voor donkergekleurde kersen.

Op het instituut worden 400 kersenvariëteiten geteeld, die onderling in eigenschappen verschillen op het gebied van onder andere de maatvoering, kwaliteit, groei van de plant en de textuur van het vruchtvlees.

Op het instituut werkt men voortdurend aan het creëren van nieuwe groenten- en fruitvariëteiten. Gedurende de laatste vijf jaar zijn er 23 nieuwe variëteiten ontwikkeld, waaronder twee nieuwe kersen- en cranberryvariëteiten, zeven aardbeienrassen, zes druivenrassen, één walnotensoort en een nieuwe uien- en broccolivariëteit.
Publicatiedatum: