Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België sluit E40 af vanwege chaos Calais

Sinds dinsdag 16.30 uur rijden de treinen van Eurostar Le Shuttle weer tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Dertig medewerkers van MyFerryLink staken drie hopen banden in de brand op ongeveer 300 meter van de Franse ingang van de Kanaaltunnel en legde ze betonnen platen op het spoor. Door de vertragingen moest de Eurostar 20 treinen schrappen, aldus Eurostar woordvoerster Julie Kerremans.

België sluit wegen af
Karin Komeine van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken voor West-Vlaanderen zegt tegen Transport-Online dat er maar 200 vrachtwagens per keer naar het Verenigd Koninkrijk kunnen terwijl er nu 2000 staan te wachten.
Vanwege de vertragingen heeft de Vlaamse politie vanochtend alle opritten naar de E40 tussen Jabbeke en de Franse grens afgesloten. In Veurne worden alle vrachtwagens richting Calais en Duinkerken onder politiebegeleiding gestockeerd op de vluchtstrook en de rechterrijstrook. Personenwagens en bussen moeten via de secundaire wegen Frankrijk proberen te bereiken en er wordt water uitgedeeld aan aan vrachtwagenchauffeurs die in de file staan.

Helemaal geen levering
Peter Davis van Davis Worldwide zegt dat verschillende klanten de leveringen voor vandaag hebben geannuleerd. "Hierdoor loop ik vandaag 47 paletten aan vracht mis." Aldus de gedupeerde Brit.



Reden stakingen
Het Deense DFDS Seaways, de overnemer van de twee schepen van MyFerryLink, heeft al gezegd dat hij slechts 202 van de ongeveer 600 werknemers wil overnemen. Het derde schip, dat bij de Eurotunnel blijft, is goed voor 120 werknemers. Dit betekent dat de helft van de MyFerryLink-werknemers op straat komt te staan.

Overzicht stremmingen

Het Belgische verkeerscentrum geeft op de website het volgende overzicht van de stremmingen:

Situatie rond Calais
Op de A16 en op de A26 is de afslag naar de A216, richting ferryterminals in Calais afgesloten. Uitritten 43 en 44 zijn ook afgesloten.

Uitrit 42 komende van Boulogne, naar de Kanaaltunnel, is open. Richting Boulogne (= komende van Duinkerken/België) is de uitrit nog afgesloten. Men kan momenteel met de trein naar Engeland maar je moet rekening houden met enorm lange wachttijden.

Situatie rond Duinkerken

Uitrit 53 is afgesloten richting terminals in de haven van Duinkerken. Ter hoogte van uitrit 57, de aansluiting van de A26 (komende van Rijsel) met de A16/E40 (komende van Veurne), worden vrachtwagens terug richting Veurne gestuurd en moeten tussen Coudekerque en Ghyvelde op de pechstrook wachten. De uitritten 63, 62 en 61 zijn open voor het lokale verkeer, personenwagens & bussen. De opritten 59 tot en met 63 zijn voor iedereen in beide richtingen open.

Situatie in de regio Nord-Pas-de-Calais & West-Vlaanderen

In Frankrijk kan het zwaar vrachtverkeer (+3,5t) op de E40/A16 niet verder rijden dan uitrit 65 "Ghyvelde" richting Duinkerken. Dit is de eerste uitrit in Frankrijk komende van Veurne. In België kan het vrachtverkeer niet voorbij Veurne. Uitrit 1a Veurne is afgesloten. Het personenverkeer en bussen worden aan uitrit 2 Oostduinkerke van de snelweg afgeleid en moeten via de lokale gewestwegen richting Duinkerken & Calais. Het is aan te raden om al ter hoogte van uitrit 3 Nieuwpoort of 4 Gistel af te rijden. Het knooppunt Jabbeke blijft open maar elke oprit tussen Jabbeke en Adinkerke (richting Frankrijk) is afgesloten.

Van Vlaanderen naar de Belgische oostkust of Frankrijk
Naar de oostkust: vertrek tijdig en verlaat de snelweg in Gistel of Nieuwpoort. Vervolg de weg via de lokale wegen.

Naar Frankrijk: neem de E17 Gent - Kortrijk om zo naar Rijsel te rijden. Daar kunt u richting Calais (A26).


 
Publicatiedatum: