Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: vrachtwagentol op meer rijkswegen

Sinds zondag 28 juni 2015 kunnen de trajecten op de Duitse rijkswegen die vanaf 1 juli 2015 tolplichtig zijn via de circa 3600 tolterminals en via internet geboekt worden. Over het algemeen kan men in het zogenaamde handmatige boekingssysteem al drie dagen voor het begin van de rit een tolticket kopen, meldt de Duitse website toll-collect.de.


Toll Collect, de tolexploitant in Duitsland, heeft de technische en organisatorische voorwaarden voor de geplande start geschapen. In de afgelopen weken werden de nieuwe trajectgegevens per mobilofoon overgedragen aan de circa 850.000 voertuigapparaten, die in binnenlandse- en buitenlandse vrachtwagens zijn ingebouwd. Naast de On-Board Units werden het internetboekingssysteem en de circa 3.600 tolterminals met de nieuwe informatie uitgerust.

Vanaf 1 juli 2015 om 0:00 uur start de tolheffing op nog eens 1.100 kilometer aan rijkswegen die als snelweg zijn uitgebouwd. De tol geldt voor vrachtwagens met een toelaatbaar totaal gewicht vanaf 12 ton. Alle tolplichtige trajecten zijn te vinden op www.mauttabelle.de.
Publicatiedatum: