Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

tegut... verkoopt groenten en fruit met 'schoonheidsfoutjes'

De kwaliteit en versheid van groenten en fruit beoordeelt men vaak aan de hand van het uiterlijk van het product. Als gevolg hiervan vinden de minder mooi gevormde exemplaren maar moeilijk een koper en worden van tevoren uitgesorteerd. Maar bij de Duitse supermarktketen 'tegut...' worden ook kleine tomaten en appelen of te grote aardappelen verkocht.



Voor zover mogelijk en wettelijk toelaatbaar, wordt namelijk de gehele oogst van de leverancier verkocht. Zo worden te kleine tomaten bijvoorbeeld als partytomaten aangeboden, kleinere appelen in dozen van 3 kg verkocht of te grote aardappelen in zakken van 5 kg voor het bakken en grillen. tegut... biedt bovendien al sinds 30 jaar biologisch groenten en fruit met kleine schoonheidsfoutjes aan.

"Voor ons is het uiterlijk een belangrijk criterium, maar niet het enige criterium om de levensmiddelkwaliteit vast te stellen. Een groot deel van de aangeboden groenten en fruit stamt uit contractteelt. Daarbij is het vanzelfsprekend om de verliezen zo klein mogelijk te houden. Daarom wordt al bij de planning een vastgesteld percentage groenten en fruit met schoonheidsfoutjes ingecalculeerd", zegt een kwaliteitsmanager van tegut.... Deze handelswijze maakt het voor de producenten makkelijker om te kiezen voor de teelt van bijzonder smaakvolle, goede rassen en niet alleen voor rassen die optisch gezien uitstekend zijn.
Publicatiedatum: