Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: tomatenconsumptie blijft op niveau

Net als in de voorgaande jaren zijn tomaten de meest geliefde groenten in Duitsland. Volgens voorlopige berekeningen van de Duitse 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE) consumeerden de Duitsers zowel in boekjaar 2012/13 alsook in 2013/14 per persoon 24,9 kilogram verse en verwerkte tomaten. De consumptie per hoofd van de bevolking bestond in 2013/14 uit 8,5 kilogram verse tomaten (34 procent) en 16,4 kilogram verwerkte producten (66 procent). In totaal werden er in deze periode circa 1,7 miljoen ton verwerkte producten (gedroogde tomaten, tomatenpuree, tomatensap) geïmporteerd, waarvan 1,3 miljoen ton uit tomatenpuree bestond.


© BLE

Om aan de binnenlandse vraag te voldoen, importeerde men volgens voorlopige cijfers in 2014 zo'n 701.000 ton tomaten naar Duitsland. Dat is zeven procent minder dan in 2013. 92 procent hiervan kwam uit EU-landen, waarbij de grootste hoeveelheid uit Nederland kwam met meer dan 390.000 ton, gevolgd door Spanje met circa 164.000 ton. Hoofdleverancier van buiten de EU was Marokko met bijna 50.000 ton tomaten en daarmee een aandeel van meer dan 87 procent aan de leveringen vanuit Derdewereldlanden.

De voorlopige cijfers berusten op de statistieken van de buitenlandse handel van februari 2015. Totdat de definitieve gegevens van de buitenlandse handel beschikbaar zijn, kunnen deze cijfers nog veranderen.

Publicatiedatum: