Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: fruitverwerkingsbedrijf door brand verwoest

De staat Washington kampt sinds enige dagen met hevige droogte. In het midden en oosten van de staat heeft dit al geleid tot natuurbranden. 

In Wenatchee werd de Bluebird verpakkingsstation van Domex Superfresh Growers door brand verwoest. De faciliteit verpakt appelen, peren en kersen. "Gelukkig lag er weinig fruit opgeslagen," vertelt Howard Nager van Domex. "Er is echter wel veel verpakkingsmateriaal verloren gegaan en we werken er hard aan om dit weer aan te vullen. Het verpakken van kersen zal verplaatst worden naar onze faciliteit in Selah," legt Nager uit. 

"Nadat het vuur onder controle was, hebben afgevaardigden van Domex de schade opgenomen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen," aldus Nager



Photo credit: @edwin.medina5/Instagram

Bob Mast van Colombia Marketing International (CMI) laat weten dat de loodsen en boomgaarden van CMI zich buiten de gevarenzone bevinden. "Door de combinatie van droogte, harde wind en de hoge temperaturen, kon het vuur zich snel verspreiden." legt hij uit.

De Rainer Fruit Company-verpakkingsfaciliteiten, bevinden zich verder naar het zuiden, in Selah en Prosser. "We telen kersen, appelen en peren in de regio Wenatchee maar hebben geen schade ondervonden van de branden.", aldus Erin Smith van Rainer Fruit Company.
Publicatiedatum: