Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hevige regenval Costa Rica in combinatie met lage producties

Ananasmarkt van overaanbod naar krapte

Tholen - De afgelopen twee weken was het op de ananasmarkt niet makkelijk. Een vertraging van een boot uit Costa Rica, waardoor er twee aankomsten tegelijk vielen werkte ook al niet bevorderlijk. Het ziet er echter naar uit dat het tij snel zal keren. "Hevige regenval in Costa Rica heeft gezorgd voor de nodige schade. Complete wegen, ook richting de haven, zijn vernietigd. Dit zal zorgen voor een forse reductie van de aanvoer", vertelt Mario de Goede van Coolfresh International.



"Los van het slechte weer zorgen ook lage producties de komende weken voor lage importvolumes. Vorig jaar is er namelijk minder ananas geplant vanwege het slechte weer. Vanaf de eerste aankomst vrijdag zal er al minder ananas binnenkomen en dat zet de komende weken nog wel even door. Men spreekt nu van een prijs van 9-10 euro over twee/drie weken terwijl de prijzen afgelopen weken daalden naar een niveau tot de 5 euro. Zo zie je dat er in een paar weken snel wat kan veranderen. We gaan van een overaanbod naar krapte."

Voor meer informatie:
Mario de Goede
Coolfresh
mario@coolfresh.nl
Direct office: + 31 88 3 777 138
Mobile: +31 623 931 499