Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: fruitverkopers staken wegens verlies bewaarcellen

Fruitverkopers van de markt Azadpur Mandi zijn sinds donderdag in staking om te protesteren tegen de overdracht van twee loodsen aan aardappelhandelaren. Commissionairs en arbeiders ontmoetten vrijdag minister Gopal Rai, maar waren niet in staat tot een oplossing te komen. Die nacht werd verwacht dat de staking nog voor onbepaalde tijd zou doorgaan. De omzet van appelen, perziken, pruimen, abrikozen en tot op zekere hoogte mango's, wordt door de staking beïnvloed.

Sandeep Khurana, lid van de Shimla vereniging van appelkooplieden: "Loodsen worden toegewezen op basis van waar het laden en lossen van groenten en fruit plaatsvindt. Loods 14 en 15, waar normaal appelen werden gelost, werden drie of vier maanden geleden toegewezen aan aardappelhandelaren. Wij hebben nu geen ruimte om ons fruit te lossen. Vele goederen liggen te rotten in vrachtwagens. Ongeveer 200 vrachtwagens met Kullu-pruimen zijn gestrand in de Mandi."

Volgens Khurana is er dit jaar sprake van een recordoogst van appelen en dus zijn extra loodsen dringend nodig. "We werken momenteel vanuit één loods, maar dat is niet genoeg."

Hoewel minister Rai beweerde dat er geen staking gaande was, zeiden bronnen in Azadpur Mandi dat de staking over een nietige kwestie ging. "Appelhandelaren hebben historisch gezien veel ruimte, maar omdat de voorraad in de loop der jaren slonk, hebben ze meer niet zo veel loodsen nodig. De handelaren hebben twee loodsen (13 en 18) en nummer 13 wordt illegaal gedeeltelijk verhuurd. De aanvoer is niet groot op dit moment en de regering liet de appelhandelaren weten dat wanneer de voorraad toeneemt, ze nog een loods krijgen toegewezen: nummer 17", aldus een handelaar.
Publicatiedatum: