Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finland: record blauwe bessenoogst verwacht

Ondanks het koele weer zou er een recordoogst kunnen aankomen van Finse blauwe bessen. De blauwe bessenstruiken hebben dit seizoen meer bloesem dan in de laatste 22 jaar volgens het Natural Resources Institute Finland. Voor een onderzoeksproject zijn 200 vierkante kilometers onderzocht in 40 bossen door het gehele land. Gemiddeld zijn er 263 blauwe bessenbloesems gevonden per vierkante meter. In meer dan de helft van de gebieden wordt de oogst verwacht overvloedig te zijn, maar in twee gebieden zijn de verwachtingen slecht. Op een plek in het Oulanko National Park in Kuusam hebben de onderzoekers 2.053 bloesems per vierkante meter geteld, een record.

De weersomstandigheden zijn ideaal geweest voor een goede blauwe bessenoogst met een warme, lange herfst en genoeg sneeuwval in de winter om te planten tegen de vrieskou te beschermen. De oogst wordt verwacht op te lopen naar 30 kg per hectare. Echter, als het weer nu langere tijd droog blijft zal de oogst achteruit gaan. Doordat de lente relatief koud was, zal een deel van de oogst niet rijpen tot het einde van juli of het begin van augustus, een week later dan normaal.

Publicatiedatum: