Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verpakkingen in de VS steeds groener

Steeds meer consumenten kopen producten die goed zijn voor zowel zichzelf als het milieu. Dit leidt tot meer verkoop van biologische producten met recyclebare verpakking. Sambrailo Verpakkingen is een producent van clamshells voor bessentelers en speelt in op deze trends.



"De biomarkt groeit met vallen en opstaan," zegt Tony Cadiente van Sambrailo. "Zo'n 15 tot 20 jaar geleden was het aanbod van bioproducten in de supermarkten erg klein. Nu zijn er grote schappen voor bioproducten en meer mensen zijn zich er van bewust wat er in hun fruit zit. Wij werken hard om aan die vraag te voldoen." Eén van de oplossingen voor verpakkingen die we ontwikkelden voor de biomarkt is de Go Greener!-clamshell die gemaakt is van gerecycled plastic in met een opvallende groene kleur. De groene kleur is een goede manier om aandacht te vestigen op het bioproducten.

Er ligt veel nadruk op gerecyclede verpakkingen en aangezien consumenten meer waarde hechten aan impact op het milieu werkt Cadiente aan het voorkomen van meer verspilling.

"We kijken niet alleen naar het recyclebare verpakkingen maar ook naar het vervaardigen van afbreekbare verpakkingen," zegt Cadiente. "We kijken naar een mandje gemaakt van vezels met een deksel dat is gemaakt van vezels uit suikerriet en andere vezels die verdwijnen wanneer je ze weggooit." Sambrailo biedt een volledige lijn van verpakking en labelservices wat betreft het verpakken van bessen, van ontwerp tot de geprinte labels. Die benadering helpt hen de groene en biologische trends bij te houden.

"We kijken altijd naar verbeteringen in de manier van werken," aldus Cadiente. "We werken daarom constant met telers en exporteurs naar het verbeteren van hun verpakkingsmaterialen om het recyclagehalte te waarborgen."

Meer informatie:
Tony Cadiente
Sambrailo Packaging
T: +1 831 724 7581
E:tonyc@sambrailo.com
Publicatiedatum: