Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pluk je eigen aardbeien direct uit het schap

Wanneer u vindt dat aardbeien uit de supermarkt wel wat verser zouden mogen zijn, dan is het volgende misschien wel wat voor u. Marks & Spencer werkt aan een plan dat het winkelend publiek de kans biedt om in de winkel hun eigen fruit te plukken. De aardbeien worden geteeld in manden onder LED-verlichting en zullen jaarrond verkrijgbaar zijn. De planten worden gevoed door middel van met voedingstoffen verrijkt water, dat de voedingswaarde en smaak verbetert. Klanten zullen voor aankoop aardbeien van planten in de rekken kunnen plukken om ze te proeven.

Een prototype werd vandaag onthuld in Mable Arch, Londen, in de Marks & Spencers Flagshipstore. Dit is een eerste stap op weg naar het plukken van vers fruit in de winkel. De planten worden geteeld op kokosvezel, een natuurlijk materiaal en afvalproduct uit de kokosindustrie, dat het gebruik van aarde overbodig maakt. De zogenaamde hydrokorrels zorgen voor voedingsstoffen en water, terwijl rode en blauwe LED-verlichting de groei bevorderen. Men denkt dat het nog wel wat werk vereist voordat het in de winkel geteelde fruit op grote schaal verkrijgbaar zal zijn.

Een woordvoerder van British Summer Fruits, vertegenwoordiger van de zacht fruitindustrie en opdrachtgever van het prototype, vertelt dat het wel zo'n tien jaar kan duren voordat men die ene supervrucht gecultiveerd heeft en supermarkten deze kunnen gaan aanbieden aan hun klanten.

Bron: dailymail.co.uk
Publicatiedatum: