Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigde Staten: fruitraming 2015

Fruittelers en -verwerkers hebben op 24 juni in Grand Rapids (Michigan) een vroege prognose gedaan van de oogst van een aantal gewassen in 2015. De aantallen werden gepresenteerd tijdens de 60e jaarlijkse Fruitgewas Raming, georganiseerd door de veertien verwerkers die lid zijn van de vereniging van diepvriesfruitverpakkers uit Michigan.

De presentatoren gaven een gedetailleerd verslag van Michigans verwachte appelproductie door deze onder te verdelen in vier regio's en de productie per ras te noteren. Ze raamden de omvang van Michigans oogst op 22,5 miljoen bushels, iets minder dan de oogst van 2014 (23,8 miljoen).

Hoewel er geen cijfers werden ontwikkeld voor andere productiegebieden, maakte de Premier Appelcoöperatie uit New York een dag eerder een raming. Diane Smith, uitvoerend directeur van het appelcomité uit Michigan, zei dat Premier de productie van Washington schatte op 165 miljoen bushels, die van New York op 27,5 miljoen en die van Michigan op 24 miljoen bushels, iets meer dan in 2014.

Premier maakte productieramingen per staat en pinde de nationale appeloogst vast op 259.478.000 bushels: 3,2 procent minder dan vorig jaar. De oogst van het oosten ligt volgens Premier op 53,8 miljoen bushels, een daling van 2 procent ten opzichte van vorig jaar; de oogst van het midwesten (waaronder Michigan) gaat omhoog met 5 procent (nu 29,5 miljoen bushels), en de oogst van het westen staat op 176,3 miljoen bushels, waar Washington een bijdrage van 165 miljoen bushels aan levert - dat is 5,3 procent minder dan vorig jaar.

Zowel de oogst van New York als Michigan duurt korter dan vorig jaar als gevolg van de vorst op 20 mei in Michigan en op 23 mei in New York, die plaatsvond tijdens de volle bloei. De kans op een zo late vorst is minder dan 10 procent en het had veel invloed op wat eruitzag als een recordoogst voor appelen, zoete kersen, zure kersen en blauwe bessen in Michigan.
Publicatiedatum: