Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appeldag 2015 overtreft records

Ruim 2.500 bezoekers wisten donderdag 25 juni de weg naar de Appeldag in Cothen te vinden. Dit is meer dan het dubbele van 2 jaar geleden. DLV Plant en NFO-kring Midden-Nederland kijken als organisatoren terug op een uitermate geslaagde Appeldag, die werd gehouden op het Fruitteeltbedrijf van Toon Vernooij.

Vanaf half elf in de morgen stonden zo'n 120 bedrijven en organisaties klaar op de infomarkt om de bezoekers te ontvangen. Zij toonden hun nieuwste producten en diensten. Dit keer was er weer veel te zien op het gebied van mechanisatie en lag de focus op de duurzame fruitteelt.



NFO-voorzitter Michiel Gerritsen, Gerard Kiviet van DLV Plant en de burgemeester van gemeente Cothen dhr. Poppens, verrichtten de officiële opening. Er was volop gelegenheid om kennis op te doen van de appelteelt. Groepen telers maakten een rondgang door de appel en peren boomgaard waar Rene Bal van DLV uitleg gaf over de praktijkproeven. Natuurlijke bestrijding en het "weerbaar" en duurzaam telen maakten deel uit van het programma. Het beplanten van de akkerranden om zo de bijenactiviteit te bevorderen werd ook dit jaar goed onder de aandacht gebracht.

Erg belangrijk was de onkruid- en schimmelbestrijding op de meest natuurlijke manier. Bijvoorbeeld door het middel Serenade van Bayer, biologisch ontwikkeld voor bestrijding van Botritys en daarnaast kreeg het spuiwaterproject, waarbij afvalwater wordt gezuiverd de nodige aandacht. Demonstraties van machines is bij fruit telend Nederland zoals altijd een schot in de roos. De fruitsector heeft ook dit jaar zeker niet stilgezeten op het gebied van innovaties. Er waren diverse noviteiten te zien zoals verscheidene spuiten, de Greenbot: een robottractor, waar zelfs geen cabine meer op zit. Deze en andere mechanisatie demo' in de boomgaard konden prima uitgevoerd worden dankzij het mooie weer.
 
De bedrijvenmarkt, met de vele toeleveranciers, kwam prima tot zijn recht op de prachtige locatie. Dé Appeldag werd voor de 5e keer gehouden en heeft zich ontwikkeld tot een noemenswaardig evenement voor de appelteelt met ook internationale aandacht.

Klik hier voor de fotoreportage

Foto's: Corline Boekhout, Andrea van den Hoven en Daan Sturm
Publicatiedatum: