Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nachtelijke wildplantactie luidt begin van aardappelseizoen in

Wildplanters slaan toe in Rotterdam

Vannacht werden er op meerdere plekken in de Rotterdamse binnenstad aardappelplantjes geplant. Met deze wildplantactie werd het begin van het aardappelseizoen ingeluid. De aardappels gaan deze periode de grond in en het resultaat hiervan zal zaterdag 12 september op de Aardappeloogstdag te proeven zijn.



"De aardappel is een mooi Hollands product. Door deze wildplantactie willen we aandacht vragen voor dit prachtige natuurproduct en iedereen meteen uitnodigen voor de Aardappeloogstdag.", aldus Rocco Ladage van patatkoning Bram Ladage. De plantjes werden op meerdere iconische plaatsen in de stad geplant. Op de vraag of de wildplanters echt de middenstip in de Kuip hebben vervangen voor een plantje, zoals in de video te zien is, blijft Rocco geheimzinnig: "We hebben nog geen boos telefoontje van de terreinknecht gehad".



Aardappeloogstdag
Traditiegetrouw viert Bram Ladage de start van de nieuwe aardappeloogst en wordt op dat moment het eerste kistje fritesaardappelen symbolisch geveild voor een goed doel. Ook dit jaar wordt de Aardappeloogstdag gehouden bij de Novifarm aardappelboerderij in Oud-Beijerland. Meer informatie over deze dag is hier te vinden: bramladage.nl/aardappeloogstdag
Publicatiedatum: