Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
IsraŽlische vijgen hebben streepje voor op Braziliaanse export

De grootste concurrentie voor IsraŽlische vijgenexporteurs komt uit BraziliŽ. De vijgen uit BraziliŽ worden behandeld met bepaalde chemicaliŽn om hun houdbaarheid te vergroten. Ongerustheid over de voedselveiligheid van het behandelde fruit zou ervoor kunnen zorgen dat vijgen uit IsraŽl populairder gaan worden in Europa."Veel Europese klanten kopen vijgen uit BraziliŽ omdat deze langer goed te houden zijn", zegt Berto Levy van Gaia Herbs: "maar het poeder dat hiervoor wordt gebruikt is verboden in IsraŽl omdat het te veel chemicaliŽn bevat. De langere houdbaarheid is positief voor de Braziliaanse exporteurs, maar als er in Europa meer bekend wordt gemaakt over de hiervoor gebruikte middelen dan zou hun populariteit wel eens kunnen afnemen".

"Sommige supermarkten in Duitsland accepteren geen producten die bewerkt zijn met dit poeder. Dit geeft IsraŽlische exporteurs een voorsprong".

Gaia Herbs grootste activiteit is het exporteren van verse kruiden. Naast kruiden kan het bedrijf ook 3 ton vijgen per week uitvoeren. Als land kan IsraŽl 20 ton vijgen per week exporteren. Het fruit wordt over heel Europa verspreid en een deel wordt naar het Verre Oosten gestuurd. De vijgen kunnen in mandjes worden gekocht en in dozen van 1 kilogram. De prijs ligt momenteel rond de Ä7,50 tot Ä8,00 per kilo."Vijgen worden al jaren in IsraŽl verbouwd en dit jaar is de kwaliteit en kwantiteit stabiel, zoals in afgelopen jaren. Er komen vrijwel geen nieuwe telers bij en de markt is stabiel".

Voor meer informatie:
Berto Levy
Gaia
Mob: +972 54 6777295
Fax: +972 3 5214598
berto@gaiaherbs.co.il
www.gaiaherbs.co.il


Publicatiedatum: 29-6-2015

  

Reacties:


Ik wil weer overal in Nederland de lekkere, niet bespoten vijgen uit IsraŽl kunnen kopen!!!
Mopje, Dinxperlo - 4-2-2017 17:05:35


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: